Ferd-gevinst reinvesteres i FoodTech-selskapet TotalCtrl

05/09/2022

Newday investerer betydelig beløp i TotalCtrl slik at selskapet kan realisere vekstambisjonen både nasjonalt og internasjonalt.

I 2020 kjøpte Ferd 75% av teknologiselskapet Infotjenester/Simployer, og med en solid gevinst fra salget og god erfaring fra å bygge og skalere programvare etablerte Trond Stensrud og Bjørn Petter Garder investeringsselskapet Newday. Intensjonen er å reinvestere deler av kapitalen fra Ferd-gevinsten i norske vekstselskaper. Deres første store satsning er nå på plass.

Gjennom betydelig investering i FoodTech-selskapet TotalCtrl – har Newday stor tro på sterk vekst og markedsmuligheter innenfor det vi kaller “Farm to Fork”. TotalCtrl har løsninger som enkelt kan effektivisere, redusere matsvinn og øker lønnsomheten i ulike deler av verdikjeden fra “bonde til forbruker”. 

“Vi har fulgt selskapet en lang periode, og er glade for at vi har landet en avtale om kapitaltilførsel og aktivt eierskap i TotalCtrl. Vi ønsker å anvende vår operasjonelle erfaring fra å lede og drive frem kommersiell suksess ved å ta aktiv del i å skape og forme nye muligheter i spennende selskaper som har internasjonalt potensial. Gjennom investeringen i TotalCtrl skal vi sammen bidra til noe så viktig som å få ned matsvinnet og bidra til en bedre og transparent mat-verden både i Norge og internasjonalt" uttaler daglig leder Trond Stensrud i Newday. 

“I dag er det en stor dag for oss i TotalCtrl. At Newday gjennom en omfattende prosess har valgt å investere betydelige beløp og ikke minst bidra med viktig erfaring, kompetanse og passion – betyr at vi nå kan ta selskapet til et nytt nivå. Newdays investering betyr at TotalCtrl nå har muskler til å vokse”, sier daglig leder Charlotte Aschim i TotalCtrl. 

I et marked hvor covid, krig og klimaendringer har preget kapitaltilgangen til vekstselskaper har TotalCtrl opplevd det motsatte. Interessen for å bli med i kapitaliseringsrunden har vært stor fra både nye og eksisterende investorer. Resultatet ble at selskapet endte med å takke nei til flere nasjonale og internasjonale investorer. I tillegg til kapitaltilførselen fra Newday har også eksisterende investorer investert, blant annet Loyal.VC, et anerkjent VC-selskap med hovedsete i Canada som har vært investor og viktig bidragsyter fra TotalCtrl’s spede begynnelse. 

TotalCtrl har i løpet av kort tid blitt et anerkjent navn innenfor FoodTech og bærekraft-spacet. Med hele 43 priser og anerkjennelser under beltet, og som et sertifisert B corp holder selskapet de høyeste standardene innen sosial- og miljømessig påvirkning globalt. Med seg på laget finner man kjente selskaper som SAP, Atea, Millum, Lightspeed, Avery Dennison mf. På kundesiden jobbes det tett med bla Halden kommune, Nordic Choice og Bergstadens hotel – som kan vise til gode resultater innenfor matsvinnreduksjon og bedret lønnsomhet. 

TotalCtrl har i tillegg til investering fra Newday også sikret EU-finansiering på 7,5 millioner kroner som vil gå til videreutvikling av teknologien. 

For ytterligere informasjon, kontakt:   

  • Charlotte Aschim – Daglig leder i TotalCtrl – mob: +47 90215950
  • Trond Stensrud – Daglig leder i Newday – mob: +47 90776789

Om TotalCtrl
TotalCtrl er et ledende FoodTech-selskap som forbedrer kundelønnsomheten og industriens bærekraft ved å tilby TotalCtrl fra jord til bord. TotalCtrl, et norsk programvareselskap, utnytter sitt uovertrufne lagerstyringssystem (Inventory Management System) for å frigjøre enorme muligheter i matindustrien, sikre matsporing, kontroll over distribusjon, eliminering av matsvinn og optimalisert drift. TotalCtrl hjelper matindustrien med å optimalisere planlegging, kjøp og bruk av matvarelager ved å gi datadrevet innsikt og beslutningsstøtte til å ta faktabaserte og bærekraftige valg.

Les mer om TotalCtrl her

Om Newday
Newday er en aktiv vekst-investor som har sin største styrke i kompetanse og erfaring fra strategisk og operativt arbeid med virksomhetsutvikling. Newday investerer i små/mellomstore selskaper med vekstpotensial, der formålet er å tilføre kapital, erfaring, nettverk og kompetanse slik at selskapene får utnyttet sitt vekstpotensial. Newday er eiet 80% av Colligo AS og 20% av Chrima AS som gjennom Newday reinvesterer deler av gevinsten fra salget av aksjer i Infotjenester/Simployer til Ferd i 2020. Colligo forvalter i dag ca 1,5 milliarder, hvor Newday er ett av fem fokusområder. 

Les mer om Newday her

Vi er gründere, ansatte og ledere som har eid eller jobbet i store og små bedrifter tidligere. Så vi vet hva det går i, både på solskinns- og regnværsdager.