Newday investerer i Tenix

20/10/2023

Et viktig ledd i den grønne omstillingen er en raskt økende utbredelse av elektriske busser over hele Europa som igjen skaper behov for smarte og effektive teknologiløsninger. Saga Tenix er ledende innenfor smartbuss og ladeløsninger i Norge og Sverige. Tenix har nå hentet 10 millioner NOK i egenkapitalfinansiering fra Newday for å kommersialisere og videreutvikle selskapets teknologi for effektiv håndtering av elektriske busser og kjøretøy i Europa.

De siste tre årene har Idékapital vært en viktig støttespiller for selskapet i utviklingen og kommersialiseringen av nye produkter og tjenester. Satsingen vil styrkes ytterligere med en ny profesjonell investeringspartner med på eiersiden.

"Vår fortsatte støtte til Tenix stammer fra vår tro på deres innovasjon og potensiale til å omforme fremtiden for effektive kollektivløsninger." sier Rune Holen, styreleder i Tenix og partner i Idékapital.
Den nye finansieringen fra Newday viser forsterket tillit til Tenix og deres mål og ambisjoner for deres smartbuss og ladeløsninger. Newday er et investeringsselskap med en spesiell interesse for små og mellomstore teknologibedrifter, noe som gjør dem til en ideell investor for Tenix. Trond Stensrud, administrerende direktør og partner i Newday, vil bli med i Tenix' styre.

Ifølge Trond Stensrud er "den verdien Tenix tilbyr med sin grønne teknologi en viktig driver for Newdays ønske om å investere."

I løpet av de neste årene har Tenix som mål å utvide sitt norske grønne teknologiavtrykk over hele Europa. Flere og flere operatører går over til elektriske busser, og Tenix sin teknologi gjør overgangen fra fossilbusser til utslippsfrie bussflåter enklere.

Ved å tilby robuste smartbuss- og ladeløsninger kan busselskaper forbedre effektiviteten og få en dyp og datadrevet oversikt over sin elektriske flåte. Finansieringen fra Newday vil bidra til forskning og utvikling for å videre forbedre disse løsningene og møte den voksende etterspørselen.

«Vi er glade for og stolte av den reisen vi har gjort sammen med Idékapital fram til nå, og den nye finansieringen fra Newday understreker troen på Tenix' visjon og evne til å endre bussindustrien ved å redusere miljøavtrykket," sier Torbjørn G. Krøvel, administrerende direktør i Tenix.

"Våre smartbuss- og ladeløsninger er ikke bare et skritt mot grønnere transport, men også et steg mot å strømlinjeforme bussoperasjoner i hele Europa" fortsetter han.

Om Tenix:
Tenix er et ledende teknologiselskap spesialisert på å levere innovative Smartbus- og ladeløsninger. Målet er å hjelpe busselskaper med å kontrollere deres bussflåte, hjelpe dem med å redusere drivstofforbruk, ladekostnader og andre kostnader. Med et fast engasjement for miljøansvar fortsetter Tenix å utvikle sine grønne teknologitilbud for å møte busselskapers behov nå og i fremtiden.

Om Newday:
Newday er en aktiv vekstinvestor hvis største styrke ligger i ekspertise og erfaring fra strategisk og operativt arbeid med forretningsutvikling. Newday investerer i små og mellomstore selskaper med vekstpotensial, der formålet er å tilføre kapital, erfaring, nettverk og ekspertise slik at selskapene kan utnytte sitt vekstpotensial.

Om Idékapital:
Idékapital er et ledende VC- og vekstkapitalfirma som støtter ambisiøse norske programvare- og teknologiselskaper. De har en imponerende portefølje som inkluderer Ardoq, Decisions, Wheel.me og Kongsberg Digital. Med en historie av å fremme innovasjon gir Idékapital strategisk råd og støtte til oppskalering til selskaper for å hjelpe dem med å nå sitt potensiale.

For mediehenvendelser, vennligst kontakt:

Trond Stensrud
Daglig leder - partner
(+47) 907 76 789
trond@newday.no

Vi er gründere, ansatte og ledere som har eid eller jobbet i store og små bedrifter tidligere. Så vi vet hva det går i, både på solskinns- og regnværsdager.